Een auto voor in de stad


Een auto voor in de stad.

Steeds meer steden maken gebruik van het auto-deelsysteem van Car2go. Elke stad die zich aansluit bij het projekt krijgt de beschikking over enkele honderden kleine al dan niet elektrische auto’s. Iedereen die behoefte heeft aan transport kan voor niet al te veel geld zo’n auto gebruiken. Er wordt per minuut afgerekend en de auto hoeft niet op een speciale plaats te worden geparkeerd: hij kan op de plaats van bestemming worden achtergelaten.
          
Als dit soort faciliteiten ter beschikking staat is het niet meer nodig dat particulieren hun auto in de stad parkeren. De binnenstad kan autovrij worden gemaakt. Het zal dan een stuk prettiger worden: Er is meer ruimte op straat en het ziet er mooier uit.Er zijn ook geen uitlaatgassen meer.

Openbaar vervoer?

Er zijn interessante mogelijkheden: deze auto’s zijn al voorzien van een navigatiesysteem. Er zijn voertuigen in ontwikkeling die voorzien zijn van radar en communicatiesystemen zodat zij geen aanrijdingen veroorzaken (voorbeeld: zie deze link). Er zijn ook voertuigen die nu al min of meer zelfstandig kunnen rijden: link.
Stel je voor dat deze technieken worden gecombineerd in één enkel voertuig. Dan kunnen deze voertuigen hun passagiers zelfstandig van A naar B brengen. Het wordt dan mogelijk een auto naar je toe laten komen als er geen in de buurt is: via een app op je smartphone of via een drukknop bij een ‘halte’

1 opmerking: