De elektrische auto snel opladen met windenergie


Elektrische auto snel opladen met windenergie.

Snellaadstations voor elektrische auto's schieten als paddenstoelen uit de grond. Snelladen is prima. In 30 minuten kun je 'bijtanken' voor 200km. Maar nog beter is natuurlijk de accu-wissel, zoals Tesla en BetterPlace (Voor de Renault) hebben ontwikkeld. In 90 seconden wordt de accu automatisch gewisseld. Je kunt meteen weer verder:

 Battery-swap


Uiteindelijk zou een volwaardig EV-station ook moeten beschikken over een accu-wissel-mogelijkheid. De accu's die het station in voorraad heeft bieden meteen de mogelijkheid om flink wat energie op te slaan. 

Windmolen met accu-opslag.
Stel, het station beschikt over een eigen windmolen van 3MW. Een groene energiebron en een mooi herkenningspunt, net als de McDonalds-paal. Deze windmolen van 3MW levert per jaar 6 miljoen kWh (Check),

Voldoende om 70.000 Tesla-accu's (à 85 kWh) op te laden. Dat zijn er 200 per dag. Of 140.000 normale accu's (40 kWh), 400 per dag.

Als dit station 1000 Tesla accu's (of 2000 normale accu's) in voorraad heeft, heeft hij voldoende buffer om 5 windstille dagen te overleven: misschien heeft dit station dan geen aansluiting met het elektriciteitsnetwerk meer nodig.


Een fraaie kostenbesparing én bewijs dat de stroom 100% groen is...


2 opmerkingen:

  1. De berekeningen zijn helder. Maar of het realistisch is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me wel een vet plan! Ik heb thuis een Kia Picanto staan, maar sta al heel lang open om er nog een elektrische auto bij te halen. Als dit idee zich manifesteert, zal ik geen moment meer twijfelen en meteen nog een auto erbij halen! Elektrisch dan.....

    BeantwoordenVerwijderen